Scion xB Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
These 3 lights came on VSC,TRACK OFF, CHECK ENGINE all at the same time checked gas cap, can someone te where I can find the wiring diagram for the obd so I can do the paperclip thing to turn off and reset the lights
 

·
Registered
Joined
·
713 Posts
Check for cracked vacuum line coming off throttle body towards firewall...there are 2 sections with a control valve in the middle. Front section was toast on mine. Replacing that line turned off all the lights immediately. Obdii reader was saying evap code.
Motor vehicle Automotive design Automotive exterior Automotive air manifold Hood


The small one between eng cvr and intake going to the little blue valve under the stb.
 

·
Registered
2006 Scion xB Automatic
Joined
·
48 Posts
Make sure your battery's not toast, also. Mine recently started doing that and after a stop at AutoZone they checked my battery and it was super old and not holding a charge. After replacing that, all of the lights went away.

Honestly, it could be many, many things, but maybe one of these suggestions will give you a solution.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Check for cracked vacuum line coming off throttle body towards firewall...there are 2 sections with a control valve in the middle. Front section was toast on mine. Replacing that line turned off all the lights immediately. Obdii reader was saying evap code.
View attachment 79702

The small one between eng cvr and intake going to the little blue valve under the stb.
Check for cracked vacuum line coming off throttle body towards firewall...there are 2 sections with a control valve in the middle. Front section was toast on mine. Replacing that line turned off all the lights immediately. Obdii reader was saying evap code.
View attachment 79702

The small one between eng cvr and intake going to the little blue valve under the stb.
Where did you get the hose ? Also where did you get that battery hold down ?
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Make sure your battery's not toast, also. Mine recently started doing that and after a stop at AutoZone they checked my battery and it was super old and not holding a charge. After replacing that, all of the lights went away.

Honestly, it could be many, many things, but maybe one of these suggestions will give you a solution.
Disconnecting the battery will only temporarily get rid of the lights. After driving for a while , if there is a leak , they come back on.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Check for cracked vacuum line coming off throttle body towards firewall...there are 2 sections with a control valve in the middle. Front section was toast on mine. Replacing that line turned off all the lights immediately. Obdii reader was saying evap code.
View attachment 79702

The small one between eng cvr and intake going to the little blue valve under the stb.
04toaster- I have learned so much about my car from your posts alone! I replaced this wire/piece on my old xB but the codes were catalytic converter/exhaust related and it didn’t work. Current xB is throwing evap codes strictly and I’m gonna give this a whirl again!
 

·
Registered
Joined
·
713 Posts
Where did you get the hose ? Also where did you get that battery hold down ?
Hose from auto parts and battery tiedown is aem and think they may still be on ebay or just google aem battery tie down 2005 xb....silver or gunmetal.....oil cap is also matching aem
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Check for cracked vacuum line coming off throttle body towards firewall...there are 2 sections with a control valve in the middle. Front section was toast on mine. Replacing that line turned off all the lights immediately. Obdii reader was saying evap code.
View attachment 79702

The small one between eng cvr and intake going to the little blue valve under the stb.
Thank you I will check . What is the eng cvr ?
I am now getting a code PO012 and it tells me Camshaft timing is retarded
 

·
Registered
Joined
·
713 Posts
Eng cover is the carbon fiber thing with vvt-i on it in the pic above. Camshaft code might be from vvt-i sensor being dirty or failing....on passenger side of motor facing wheel well with electric connection going to it.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Eng cover is the carbon fiber thing with vvt-i on it in the pic above. Camshaft code might be from vvt-i sensor being dirty or failing....on passenger side of motor facing wheel well with electric connection going to it.
Thank you will let you know
 
1 - 11 of 11 Posts
Top