Installed cold air intake and now it's throwing codes - Scion xB Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 01-20-2018, 08:01 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Location: Spring Hill, Florida
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Cookaakxcui777 is on a distinguished road
Garage
(Thread Starter)
Installed cold air intake and now it's throwing codes

po101 p0300 po301 po304 says it's getting too much air and a couple cylinders are misfiring. also the Trac off light is on.

do I need to buy a programmer or have the car tuned for more air?

thanks ahead of time for any help
Cookaakxcui777 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 01-24-2018, 08:19 AM
Registered User
 
se-r_dad's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Atlanta
Posts: 1,279
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 298 Post(s)
se-r_dad is on a distinguished road
Garage
Re: Installed cold air intake and now it's throwing codes

I installed a short ram and got the "three stooges" lights. I had to tweak the throttle line a bit and lights went away. It was too loud on the hwy so I took it off after a long trip. Put in a K&N drop in filter much better.
You may have to unplug the negative battery terminal for about 30 minutes, plug it back up and let the computer relearn. I've had to do that too with the K&N

Sent from my SM-G900T using Tapatalk
se-r_dad is offline  
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome